Omgeving

Het Drouwenerzand ligt centraal op de Hondsrug tussen Borger en Gasselte. Het park is gelegen te midden van bossen en grenst aan een natuurgebied met zandverstuiving en heidevelden. Op het park zijn verschillende faciliteiten aanwezig, waaronder een buffetrestaurant, ribhouse en attractiepark voor kinderen.

Naast de faciliteiten van het Drouwenerzand zelf, biedt ook de omgeving tal van recreatieve mogelijkheden. Zwemgelegenheden in de directe omgeving voor zomer en winter, o.a. een subtropisch zwemparadijs in Borger en het in de Staatsbossen aantrekkelijk gelegen natuurbad 'Nije Hemelriek'. In de nabijheid van het park ligt een manege vanwaar u te paard de prachtige omgeving kunt verkennen. Er liggen 2 hunebedden naast het park en een kudde schapen loopt in het natuurgebied tegenover het park.

 

Gezellige winkelsteden als Assen, Emmen en Groningen zijn snel en makkelijk te bezoeken, zowel met eigen als met het openbaar vervoer. Emmen is natuurlijk ook bekend om haar mooie en grote Dierentuin, als u toch in de buurt bent mag u dit zeker niet missen!

De Toerbus brengt u...

Dan kunt u ook nog tijdens uw vakantie (mei- en zomervakantie) met een nostalgische bus, de zgn. Toerbus, van Drouwenerzand naar bezienswaardigheden (bijv. Drents museum Assen), attracties (bijv. Dierenpark Emmen) en winkelsteden (Assen en Emmen) in de omgeving. U koopt uw kaartje bij de receptie van Drouwenerzand voor slechts € 2,50 p.p. en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. De Toerbushalte staat direct voor het park. Een superleuke ervaring voor het hele gezin! Ideaal: je hoeft niet naar parkeerruimte te zoeken, geen parkeerkosten en al rijdend in de Toerbus kunt u de omgeving ook mooi bekijken!

Kijk voor meer informatie op www.toerbus.nl.